Már megint azok a óratekergetők...
2016. január 05. írta: UZoltan

Már megint azok a óratekergetők...

priuskm.pngMielőtt belevágnánk az Újév első posztjába, ezúton kívánok Minden Olvasónak Boldog Új Esztendőt!
Október óta nem született új poszt, így íme idénre az első!
A 2016-os esztendő a havazáson kívül egy használtautós "hírrel" indult amely a 444-en jelent meg de az RTL híradó által lett ismert. Igen, az a  bizonyos visszatekert km-órás Priusos hirdetés.

Az eset tanulsága nem az, hogy (e)szervizkönyv nélkül, ismeretlen forrásból, ismeretlen előélettel jó eséllyel visszatekert órás autót kap a kedves vevő. Hiszen a kereskedő csak a vevő óhaját teljesíti. Ha kevés km kell, akkor megkapja. Sajnos amíg a vevői tudatosság, a piac nem érik meg arra, hogy az ellenőrizhető múltú autókat fizesse meg, addig marad az óratekergetés. Noha ez nem egy használtautó vásárlói blog, de talán nem árt arra felhívni a figyelmet, hogy ezekkel az autókkal a vevő önmagának is árt, leginkább autócserekor, beszámítás esetén és bizony a kereskedőt is érhetik nem kívánt meglepetések.

Készletmenedzsment szempontjából nézve akár még dícséretes is lehet az eset, hiszen már akkor meghirdetésre került az autó amikor talán még el sem indult Magyarországra. Itt találkozunk a használtautó-kereskedelem azon részével,  amelyről külön könyvet lehetne szerkeszteni: a fényképezés. Az internet korában, amikor a vevő ugyanazokat az információkat látja a neten, mint akármelyikünk, nem szabad ilyen apróságokon időt spórolni. Semmiből nem tartott volna új fotókat készíteni az autóról rendszám nélkül és így senkinek nem tűnt volna fel a "km probléma". Legyen 30 percünk arra, hogy új fotókat készítünk. A hirdetésfotózás igényel némi gyakorlatot, szaktudást, de ez elsajátítható(akár nálunk is). Nem ezen a 30 percen nyerünk sokat, viszont sokat veszíthetünk ha ezt a lépést félvállról vesszük.
Ugyanakkor szomorú, hogy ez a kereskedő is abban látja a profitgenerálást, hogy órát teker, netán egyéb, ismert trükkökkel él, azért, hogy az adott egy db autón minél nagyobb profitot könyveljen el. Pedig az állandó profitabilitásra, a kiszámítható profitra törekedve sokkal több autót tudna eladni, több nyereségre szert tenni, mint akkor amikor "kaszálni" szeretne minden egyes darabon.

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltauto-menedzsment.blog.hu/api/trackback/id/tr628242722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása