Kérdések
2015. szeptember 09. írta: UZoltan

Kérdések

kerdojel.png
Tisztelt Kereskedők!
Hányan nézték meg napi szinten, hogy az adott autó, az adott készletük milyen nyereség/veszteség pozícióban van aznap? Én eddig még nem találkoztam olyan kereskedővel aki megnézte volna. Persze valamiféle adminisztráció történik. Az autó érkezési időpontja, vételi ára, az esetleg ráköltött összeg többé kevésbé pontosan nyilvántartva illetve a kiírt eladási ár meg persze az elért profit is az eladott autón. De meg tudják e most mondani, hogy a készletük hány %-a 90 napnál régebbi és ez milyen költségeket jelent? Meg  tudják mondani mennyi az átlag és az össz készletérték? Meg tudják mondani mekkora a készlet átlagkora? És tudják mit jelent ez nyereségben / veszteségben? Meg tudják e mondani a készletforgás sebességét és mit jelent ez a szám nyereség/veszteség tekintetében? Tudják, hogy az előbb eladott autójuk miként befolyásolta a készletértéket és miként alakul a várható profit?
A legtöbbször a válasz: nem. Illetve a válasz azt a szót tartalmazza, hogy körülbelül.  De mit szólnának ahhoz ha az orvos azt mondaná Önöknek, hogy a vérnyomásuk körülbelül... vagy a pulzusuk körülbelül... vagy mit szólnának ha bankban azt mondanák, hogy körülbelül ennyi és ennyi kamatot kap. Nincs kb. Pontosan tudnunk kell hol tart az üzlet. Pontosan látni kell a veszélyeket és értelmezni a kockázat/nyereség lehetőségeket. A piacon csak az fog előnyre szert tenni - akár márkakereskedői hálózat tagjaként, akár független kereskedőként - aki megfelelően kontrollálja az üzletet. Azok az idők elmúltak amikor csak azt nézhette az ember, hogy mennyi volt a profit vagy mekkora a túlkoros készlet. Ahogy az orvos nézi a pulzust, a vérnyomást, vizsgálja az életjeleket, úgy kell vizsgálni, kontrollálni a használtautó üzlet életjeleit: alapvetően tudni kell választ adni a fenti kérdésekre. Ezekhez csatlakozva kell alkalmazni az túlkoros készlet politikát valamint a készletforgás politikát. Szofisztikált menedzsment és kontroll szükséges annak érdekében, hogy több profitot termeljen az üzlet, a pazarlások pedig megszűnjenek.
És még nem beszéltünk a hatékony beszámítás ismérveiről, az árazási politikáról, a kereskedelmi tevékenységről és még sok mindenről...

A bejegyzés trackback címe:

https://hasznaltauto-menedzsment.blog.hu/api/trackback/id/tr677773272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása